Natuurlijk zijn er mensen die nog nooit gehoord hebben van een podcast, mensen die het fenomeen ‘podcast’ wel kennen maar er niet naar luisteren en als laatste mensen die er naar luisteren, actief of niet actief. Volgens vele mensen missen degenen die het niet beluisteren erg veel. Mensen weten niet hoe of waar je podcasts kan op luisteren maar eigenlijk is dat heel simpel. Podcasts zijn bijna overal te vinden, je kan ze bereiken simpelweg via je iphone of andere electronica. Je vindt snel een podcast over iets dat je interesseert, gewoon als je er naar zoekt op het internet. Er wordt zelfs gezegd dat gewoon een podcast luisteren, je in opzichten beter maakt. Dit kan ik dan ook beargumenteren:

Kennis opdoen

Door podcasts te beluisteren kan je enorm veel nieuwe dingen te weten komen die je nog niet wist of waar je meer over wilt weten. Podcasts gaan over alles en iedereen, je hoeft dus maar gewoon je keuze op te zoeken en er naar te luisteren. Door het beluisteren van podcasts weet ik bijvoorbeeld: meer over bepaalde personen die ik interessant vond om meer over te weten; ik weet meer over fastfood; ik weet meer over muziek en de verschillende genres; ik weet meer over de actualiteit; en zo kan ik nog veel meer dingen opnoemen die ik nu weet door “veel” naar podcasts te luisteren. Hierdoor kan je misschien ook op verschillende vlakken ‘voorlopen op de massa’.


Altijd bereikbaar en makkelijk te beluisteren

Het enige wat je nodig hebt is een elektronisch apparaat en een koptelefoon of iets dergelijks. Ik kan het dan ook altijd en overal beluisteren: terwijl ik wat in het huishouden doe; terwijl ik studeer; terwijl ik op stap ga; terwijl ik niks aan het doen ben. Er zijn zoveel momenten en tijdstippen dat ik er naar kan luisteren. Je ontmoet ook mensen die graag podcasts luisteren en wordt hier sneller vrienden mee.


Je concentratie verbetert

Mensen beweren dat hun concentratie enorm verbetert door meer en meer naar podcasts te luisteren. Volgens mij klopt dit wel omdat, wanneer ik luister naar podcasts, ik bij de volgende dingen die ik doe veel meer focus heb. Een paar keren na het beluisteren van een podcast begon ik te schrijven en dat ging alsmaar beter. Je gaat ook de drang krijgen om alsmaar moeilijkere podcasts te beluisteren, dit doe ik zelf ook.

Het is leuk om op te merken dat je meer en meer begint te weten over het leven en de wereld alsmaar beter begint te begrijpen. Dit motiveert mij ook zeker om podcasts te blijven beluisteren.

https://nl.starsinsider.com/lifestyle/336816/dit-is-waarom-je-voortaan-podcasts-moet-luisteren