Muziek is echt een ‘kerndeel’ van mijn leven

Andrew Pease, Leuven (BE)

Al van jongs af aan maakt Andrew Pease zijn eigen muziek en teksten en bespeelt hij verschillende instrumenten zoals gitaar en piano. Vaak speelt hij alleen, maar soms ook samen met zijn band, en af en toe wel eens een live optreden. Muziek is een kerndeel van zijn leven.

Skip to: 04:45 Van een oude naar volledige nieuwe band.

Powerrock Trio is een onze zeer internationale band: een drummer uit Colombia, een bassist uit India en ik dan uit de USA guitar en vocals.

Skip to: 10:35 Fuck the carnival.

Andrew houdt niet van de kermis.

Eigen nummer van Andrew “Fuck the carnival”

In deze podcast stel ik Andrew wat vragen over zijn leven en muzieksmaak, hoe hij is begonnen met muziek en waar hij er nu mee staat.

Andy vertelt over zijn vroegere band waar hij in speelde en natuurlijk ook de nieuwe waar hij nu ook een groot deel van uit maakt. Ook krijgt u een van zijn inspirerende, zelfgeschreven teksten te horen waar hij zich voor heeft geïnspireerd op een ramp in de geschiedenis.

Andrew leest een eigen kritische song voor. Het is geïnspireerd op een gebeurtenis in Alberfan (Wales) die erg veel indruk gemaakt heeft op Andy. In Alberfan werd een lawine veroorzaakt door een koolmijn op een school terecht kwam en waar 150 kinderen stierven.

Skip to: 16:32 Songtekst geïnspireerd op een TV-serie THE CROWN – Alberfan, Wales

Andrew speelt enkele covers…

Skip to: 41:06 Cover JIMMY HENDRIX ‘Purple Haze’.

Skip to: 26:30 Cover GRATEFUL DEAD – CASEY JONES