Enkele voorbeelden:

Ook muzikanten ontsnappen niet aan de corona quarantaine. Concerten worden massaal afgelast of uitgesteld, hoe kunnen we dan toch samen muziek maken, zonder ons huis uit te komen?

Over heel de wereld zijn er vandaag prachtige voorbeelden van hoe muziek mensen verbindt, troost en samenbrengt op een afstand. Of voor eventjes het moreel een beetje te pimpen tijdens deze soms angstige momenten van lockdown.

In quarantaine zitten is voor niemand leuk, maar ook in Italië proberen ze er het beste van te maken. Door samen te zingen, muziek te maken of zelfs een klein afstandsfeestje te bouwen houden ze de sfeer er soms prima in!

Mensen in de hele straat beginnen samen mooie liedjes te zingen.

Maar ook in België. Zolang de quarantaine duurt, zingt Wim Opbrouck elke dag een liedje om iedereen een hart onder de riem te steken.